טעימות אוכל וויסות חושי

טעימות אוכל וויסות חושי לילדים

מעבר למוצקים המדריך המלא- מתי איך וכמה לתת.

החיים הופכים לפירה! שלב הטעימות הוא לרוב שלב מבלבל ומלחיץ. ההנחיות כל הזמן משתנות לגבי מתי נכון להתחיל וגם ההכרח לעמוד כל היום במטבח כדי לאדות ולרסק פירות וירקות זה לא כיף גדול. מה בכל זאת יכול לעזור לנו לעשות את זה נכון ולייצר חוויה טובה סביב ההיכרות הראשונה עם מזון מוצק? 
עדי אפרתי רסולי הינה דיאטנית קלינית ובעלת האתר המתכוניה והיא כאן בפרק הזה נותנת לנו את המדריך המלא למעבר למוצקים – מתי מתחילים?

זה אינדיווידואלי אך יש מספר סימנים מובהקים שנוכל לחפש בכדי לדעת שהתינוק/ת שלנו מוכנים להתחיל טעימות. גם על השאלות- מה לתת, כמה לתת ולא פחות חשוב איך לתת (כולל הדרכה על האופן שבו מומלץ להציע את האוכל לתינוק/ת עם הכפית), עונה לנו עדי. 
איך נייצר הרגלי אכילה נכונים ונייצר חוויה טובה סביב האוכל, האחד הדברים המרכזיים בחיינו. ונדון גם על אלרגיות. נעורר מודעות גם לאופן בו ניתן להימנע מלהשליך על ילדינו את האתגרים שיש לנו עם המטבח ומזונות מסוימים. ותקבלו טיפים פרקטיים שיחסכו לכם זמן יקר כמו למשל על האפשרות להקפיא מזון. 
נלמד גם מהי שיטת ״בייבי לד״ הטרנדית ואיך היא בעצם מתבצעת והאם היא מומלצת. 
לאחר מכן בפרק נפגוש את טל דינלטון שהיא מרפאה בעיסוק. טל מסבירה לנו על האופן שבו ילדים לומדים דרך שלל חושים ומה זה בעצם וויסות חושי. כמו גם על החשיבות לחשוף ילדים יותר מפעם אחת למרקם או טעם כלשהו וגם איך מתמודדים באופן הדרגתי עם חשיפה למרקמים שונים, גם כאלו שמעוררים קושי.

לסיכום, המדריך המלא למעבר למוצקים והיכרות עם הנושא של וויסות חושי נמצאים בפרק הזה ומועברים על ידי שתי נשות מקצוע מובילות ומוכרות.

שיתוף:

פתיח פרק - 13
נגן וידאו
המומחים בפרק

עדי אפרתי רסולי

דיאטנית קלינית

טל דינלטון

מרפאה בעיסוק