רכישת קורס לאחר לידה
הכנה לאחר לידה מקיפה שלל של נושאים הנוגעים בטיפול בניובורן ובעצמכם. תכירו את שפת התינוקות דנסטן ותלמדו מה הבכי של התינוק/ת סמן ותבינו את המשמעויות של הטרימסטר הרביעי. תקבלו טיפים מעולים להתמודדות עם הגזים. וידע מתי ולמה חשוב להשכיב תינוק על הבטן. נעבור יחד עם אחות מוסמכת ורופאת ילדים של כללית על שגרת הטיפולים הרפואיים בשנה הראשונה – חיסונים, בדיקות ומעקבי גדילה. כמו גם התמודדות עם מחלות שכיחות, חום שעולה ועוד.
תקבלו הסבר מה מתרחש בגוף ובנפש בתקופת משכב לידה, החלמת לידה. והסבר על רצפת האגן כולל מתי אפשר להתחיל לשקם אותה ואיך (ספויילר: מיד אחרי הלידה!). מידע מקיף על מתי חוזרים לשגרת הכושר והסקס. ואיך מאבחנים ומתמודדים עם דיכאון אחרי לידה? (שיכול להופיע אגב גם אחרי לידה שניה או שלישית ויכול להופיע גם אצל בן הזוג). פרק שלם מוקדש לזוגיות אחרי הלידה, השינויים הכבירים והרומנטיקה החדשה. גם מדריך מלא למעבר למוצקים יש פה ומפגש עם מרפאה בעיסוק שמדברת על ויסות חושי ולבסוף טיפים לבחירת גן או מטפלת ומה לעשות עם הזמן ״הפנוי״ שלכם. כלומר מה לעשות קודם. והכרות עם המושג אימון הורים ולמה הוא חשוב לנו עוד לפני שמתחילות בעיות – ״להיות הורה בנאי ולא הורה כבאי״. וכבונוס יש גם פרק על שופינג- סקירה מלאה של מה צריך ובאיזה שלב.
כל המידע הזה נמצא בחלק השני של הקורס – בשמונה פרקים מרגשים ומעניינים על איך מטפלים בניובורן ובעצמכם. אתן/ם עדיין כאן? אני כבר מחכה לכם שם.
הפרקים של הקורס
בפרק הזה אני לוקחת אתכם לסניף הדגל של מוצצים ועושה לכם שם סדר מה ההבדל בין עריסה, לול ומיטה. מה חשוב לדעת כשבוחרים עגלה. מה היתרון בלקנות סלקל ולא כסא ביטחות מגיל אפס. עם מה אפשר לחכות ומה בכלל לא צריך (מחמם מגבונים בייוש). המון טיפים ורשימת קניות אחת מסודרת.
מגיעים הביתה עם אוצר חי ועכשיו רק נשאר להיות רגועים ולטפל בייצור הזה שיודע כרגע רק לבכות, לינוק ולישון. בעיקר הראשון. איך מתמודדים? מה עושים?
מגיעים הביתה עם אוצר חי ועכשיו רק נשאר להיות רגועים ולטפל בייצור הזה שיודע כרגע רק לבכות, לינוק ולישון. בעיקר הראשון. איך מתמודדים? מה עושים?
מה קורה בשישה שבועות משכב לידה ומה קורה ביום שאחרי? הכל על ההחלמה שאחרי ההריון והלידה ותקופת ההסתגלות לתא המשפחתי החדש שלכן/ם.
רוב הנשים יחוו תופעה שנקראת בייביבלוז בימים שאחרי הלידה, אך יש נשים וגם גברים (!) שיחוו דיכאון עמוק יותר, מתמשך יותר. איך נדע לזהות את התופעה וכיצד ניתן לטפל?
בפרק הזה נפגוש את הרומנטיקה החדשה – כבר לא חופשות ספונטניות או מחוות גרנדיוזיות אלא ״פשוט״ לראות אחד את השניה. רק שזה ממש לא פשוט כשאתם בטירונות הורות.
החיים הופכים לפירה! שלב הטעימות הוא לרוב שלב מבלבל ומלחיץ. ההנחיות כל הזמן משתנות לגבי מתי נכון להתחיל וגם ההכרח לעמוד כל היום במטבח כדי לאדות ולרסק פירות וירקות זה לא כיף גדול. מה בכל זאת יכול לעזור לנו לעשות את זה נכון ולייצר חוויה טובה סביב ההיכרות הראשונה עם מזון מוצק?
זה אחד הרגעים המאתגרים להפקיד את הגוזל שלנו את האוצר החי בידיים אחרות. איך בוחרים גן? או מטפלת? מה כדאי לשאול ולברר? איך לתקשר מול הקטן או הקטנה שלנו את החוויה הזו. ואז כשמתפנה לנו קצת (בדגש על קצת) זמן לעצמנו – לעבוד ולהתאפס על החיים – איך מתנהלים ביעילות? ומה צפוי לנו בשנה הראשונה של הילד/ה בגן? ספויילר מחלות. נשוחח עם רופאת ילדים ונדבר על מה יכול לעזור.